Motoros kalandjaim

Motoros kalandjaim

Csavargás Nógrádban

2020. június 15. - GuzzistaRocker

Egy héttel korábban egy ismerősnek megígértem egy motorozást, ami sajnos az időjárás (vagy talán az aznapi másnaposságom) miatt meghíusult. Ez a vasárnap jónak bizonyult esőnapnak, ami sajnos nem csak a nevében lett esős :D

0614_0.jpg

Reggel elterveztem (szigorúan fejben) egy Mátra-Bükk karikát, majd induláskor a Bánki tóra esett a választásom. M2-n majd 2es úton haladtunk kifelé, majd Diósjenő után az erdészeti úton megközelítettük Kemencét. Aki szereti a nézelődőd, nem száguldozós erdei utakat, annak javaslom eme kirándulást, de csak akkor, ha tud normális motorosként viselkedni. Vagyis nem száguldozik, nem hangoskodik, és nem szemetel.

Kemence után visszatértünk egy rövid időre a 2es útra, hogy Drégelypalánknál letérjünk Érsekvadkert felé. Nem jártam még errefelé korábban, meglepően rendezett falvak, viszonylag jó utak, és szép tájak fogadtak, ajánlom bátran mindenkinek.

A következő állomás Bánk volt, ahol a tó melletti pizzériában elfogyasztottunk egy kellemes ebédet. Megérkezésünkkor épp kifelé indult a parkolóból egy 20 motorból álló társaság, nyilván a közelgő vihar elől siettek tova. Mi inkább falatoztunk békésen, egy idő után már négyesben, mivel egy ismerősömék is épp ott álltak meg pihenni a tó mellett. Közben megérkezett a vihar, majd el is haladt szépen. Reménykedtünk, hogy ennyi volt, és talán szárazon hazaérünk, hát természetesen nem így lett.

0614_1.jpg

Természetesen van esőruhám, és természetesen otthon volt a garázsban, hiszen ott a helye, így kár is lett volna agonizálni a további tennivalókon. Ettünk, öltöztünk, haladtunk. A lányok (ismerősök) a 2-es út felé mentek, míg mi utasommal Galgaguta-Galgamácsa felé indultunk, hogy aztán Aszódnál az M3asra felkapaszkodva kicsit "odalépjek" a Guzzinak. Viszonylag gyorsan hazaértünk a vasárnapi nagy forgalom ellenére, viszont teljesen eláztunk. Csizma, nadrág, minden. Különös sajátossága a csepptanknak, hogy az ölemben gyűjti össze az esővizet, ezzel elsőként az alsónadrágomat áztatva el. 

Otthon aztán a motorról leszállva éreztem, hogy a csizmát is gyakrabban kellene bokszolni, mert kb 1-1,5 óra alatt nem lenne szabad átáznia. Na majd ezután...

Egy forró fürdő ilyenkor csodákra képes, egész más színben látja az ember a napot, és pozitívumként éli meg a még nem annyira kellemes napi emlékeket is. Szép kis nap volt, ajánlom az útvonalat mindenkinek, aki szeret néha a hegyeken kívül is csavarogni, és tud az erdőben viselkedni ;)

0614.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://guzzista.blog.hu/api/trackback/id/tr1215811612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása